Jedan sudac razriješen, dvoje nije trajno imenovano

Na današnjoj je 49. sjednici DSV-a doneseno više odluka u stegovnim postupcima i u postupcima trajnih imenovanja sudaca.

U stegovnim postupcima je sudac Nikola Orlić (Općinski sud u Otočcu) razriješen sudačke dužnosti, suci Marko Rogulja (Općinski sud u Vukovaru) i Kate Tripković (Prekršajni sud u Dubrovniku) su kažnjeni novčanom kaznom u visini 1/3 plaće u razdoblju od 6 mjeseci, a ukor je izrečen sutkinjama Mariji Erdec (Općinski sud u Malom Lošinju), Silviji Sunčani Stubičar (Općinski građanski sud u Zagrebu) i Željki Štrk Vozila (Trgovački sud u Rijeci).

Ove su odluke nepravomoćne.

Suci Julijan Bajt (Prekršajni sud u Varaždinu) i Kate Tripković (Prekršajni sud u Dubrovniku) nisu trajno imenovani na sudačke dužnosti, pa im one prestaju 15. prosinca 2008. godine.

Trajno su imenovani sljedeći suci: Elma Kaleb Mamić (Općinski sud u Karlovcu), Davor Mitrović (Općinski sud u Osijeku), Jadranka Nižić - Peroš (Prekršajni sud u Zadru), Radmila Rendulić (Prekršajni sud u Gospiću), Dubravka Đivanović (Prekršajni sud u Dubrovniku), Josipa Kolutac (Prekršajni sud u Velikoj Gorici), Đurđica Kenđelić (Prekršajni sud u Koprivnici), Marina Boko, Sonja Meštrović, Sanda Petričić i Mirjana Rubić (sve: Općinski sud u Splitu) te Eneja Stejskal Kanazir (Općinski sud u Kninu).

Na vlastiti su zahtjev razriješeni suci Županijskog suda u Varaždinu Mladen Oštrek, Vladimir Flegar i Ljiljana Levatić - Uskoković, te sutkinja Županijskog suda u Bjelovaru Vlasta Mladinić. Sudačke im dužnosti prestaju koncem godine.

U novom stegovnom postupku protiv suca Općinskog suda u Gvozdu Zvonimira Josipovića je određeno stegovno vijeće koje će voditi postupak.

eZ publish™ copyright © 1999-2020 eZ systems as