Poziv sucima Općinskog građanskog suda u Zagrebu i Općinskog radnog suda u Zagrebu te sucima iz kaznene grane sudovanje Općinskog suda u Sesvetama zainteresiranima za premještaj u Općinski sud u Novom Zagrebu

 

Stupanjem na snagu Zakona o područjima i sjedištima sudova („Narodne novine“ broj 128/14 – u daljnjem dijelu teksta Zakon), ustanovljen je Općinski sud u Novom Zagrebu, kao sud opće nadležnosti, koji će preuzeti dio nadležnosti Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Općinskog radnog suda u Zagrebu i Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

 

Uslijed navedenog, doći će do preustroja Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Općinskog radnog suda u Zagrebu i Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

 

Nadalje, stupanjem na snagu ovog Zakona, Općinski sud u Sesvetama nastavit će s radom kao stalna služba Općinskog građanskog suda u Zagrebu, a Općinski kazneni sud u Zagrebu postat će nadležan i za postupanje u kaznenim predmetima s područja nadležnosti sadašnjeg Općinskog suda u Sesvetama.

 

S obzirom na smanjenje potrebnog broja sudaca na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu i Općinskom radnom sudu u Zagrebu te Općinskom sudu u Sesvetama iz kaznene grane sudovanje, pozivaju se suci ovih sudova koji su zainteresirani za premještaj u Općinski sud u Novom Zagrebu, da dostave Državnom sudbenom vijeću pisani zahtjev za premještaj u Općinski sud u Novom Zagrebu, na adresu Državno sudbeno vijeće, Ulica grada Vukovara 49/4, Zagreb, u roku 8 dana, računajući od 20. siječnja 2015.

 

Ukoliko se na ovaj poziv ne javi 20 sudaca iz građanske grane sudovanja i 4 suca iz kaznene grane sudovanja, kako bi se popunila sudačka mjesta u Općinskom sudu u Novom Zagrebu, Vijeće može premjestiti suce na ovaj sud i bez njihovog pristanka, sukladno članku 60. stavak 1. ZDSV- a.

eZ publish™ copyright © 1999-2018 eZ systems as