Važne obavijesti

Posljednje sjednice DSV-a; prisega imenovanih sudaca.

Državno sudbeno vijeće će u srijedu 08. srpnja 2009. g. održati 57, a u četvrtak 09. srpnja 2009. g. 58. sjednicu. Obje sjednice počinju u 9,00 sati. Radi se o posljednjim sjednicama Državnog sudbenog vijeća u sadašnjem sastavu, jer svim članovima, osim jednom, mandat ističe 14. srpnja 2009. g.

Na 57. sjednici će se najprije odlučivati o stegovnoj odgovornosti sudaca Općinskog suda u Osijeku Davora Vukušića i Davora Liščića, a zatim o stegovnoj odgovornosti suca Županijskog suda u Gospiću Branka Milanovića. Potom će se donijeti odluke o imenovanju sudaca na županijske sudove u Zagrebu, Bjelovaru, Koprivnici i Varaždinu, na općinske sudove u Crikvenici i Starom Gradu, te na Prekršajni sud u Daruvaru.

Na dnevnom redu 58. sjednice će najprije biti razgovor s kandidatima za imenovanje na Općinski sud u Zadru. Slijedi donošenje odluke o tom imenovanju, kao i o imenovanjima sudaca na županijske sudove u Splitu i Zadru, te na Općinski sud u Slavonskom Brodu. Odlučiti će se i o dva trajna imenovanja, kao i o produljenju suspenzije sucu Visokog trgovačkog suda RH mr. sc. Bariši Gašparu.

Dnevni red obje sjednice se naknadno može mijenjati.

Nadalje, sve suce imenovane na prethodne dvije sjednice DSV-a (na Vrhovni sud RH, Visoki prekršajni sud RH, Općinski sud u Puli, Općinski sud u Rijeci, Općinski sud u Dubrovniku i Prekršajni sud u Zlataru) obavještavamo kako će prisegu dati 13. srpnja 2009. g. u 12,00 sati u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu, Ćirilometodska 5.

eZ publish™ copyright © 1999-2019 eZ systems as