Odluke 76. sjednice Državnog sudbenog vijeća

Na 76. sjednici Državnog sudbenog vijeća, održanoj 24. ožujka 2017., donesene su slijedeće odluke:

- Za predsjednika Općinskog suda u Zlataru imenovan je Vinko Vladić, od 8. travnja 2017., na vrijeme od četiri godine

Lista prvenstva kandidata za predsjednika Općinskog suda u Zlataru

- Sutkinje Općinskog suda u Splitu Marica Goreta i Ana Jurišić premještaju se u Upravni sud u Splitu s 1. svibnja 2017.

- Mirjana Crnković-Tomac, sutkinja Prekršajnog suda u Rijeci, razrješava se sudačke dužnosti s 30. lipnja 2017., na vlastiti zahtjev

- Sucu Općinskog suda u Splitu Anti Unkoviću produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 26.ožujka 2017.

- Tomislav Jurlina, sudac Trgovačkog suda u Zadru, privremeno upućen na rad u Visoki trgovački sud Republike Hrvatske, vraća se na rad u Trgovački sud u Zadru, s 1. travnja 2017.

 

- Dubravka Mihelčić, sutkinja Općinskog suda u Virovitici, stegovno je odgovorna što je počinila stegovna djela neurednog obnašanja sudačke dužnosti iz članka 62. stavak 2. točka 1., nepostupanje po odluci donesenoj u postupku za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku iz članka 62. stavak 2. točka 2., izazivanje poremećaja u radu suda koji znatno utječu na djelovanje sudbene vlasti iz članka 62. stavak 2. točka 4. i nanošenje štete ugledu suda ili sudačke dužnosti na drugi način iz članka 62. stavak 2. točka 6. Zakona o Državnom sudbenom vijeću, pa joj se na temelju članka 63. stavak 1. točka 5. Zakona o Državnom sudbenom vijeću izriče stegovna kazna razrješenje od dužnosti.

eZ publish™ copyright © 1999-2018 eZ systems as