DRŽAVNO SUDBENO VIJEĆE / Novosti / PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

e-mail: dsv@pravosudje.hr

Right menu

Zadnje vijesti

Termini razgovora s kandidatima za predsjednika Visokog upravnog suda Republike Hrvatske, predsjednika Županijskog suda u Rijeci, predsjednika Županijskog suda u Šibeniku i predsjednika Općinskog suda u Velikoj Gorici

Razgovor s kandidatima za predsjednika Visokog upravnog suda Republike Hrvatske, predsjednika Županijskog suda u Rijeci, predsjednika Županijskog suda u Šibeniku i predsjednika Općinskog suda u Velikoj Gorici održat će se u petak, 2. ožujka 2018., u prostorijama Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

Termini razgovora s kandidatima za suca Županijskog suda u Velikoj Gorici

Razgovori s kandidatima za suca Županijskog suda u Velikoj Gorici (oglas objavljen u „Narodnim novinama“ broj 57 od 16. lipnja 2017.) održat će se u četvrtak, 1. ožujka 2018., u prostorijama DSV-a, Ulica grada Vukovara 49/4, Zagreb.

Pisana provjera znanja za kandidate za Županijski sud u Splitu i Županijski sud u Osijeku

Pozivaju se kandidati koji su se prijavili na oglas za slobodno mjesto suca Županijskog suda u Splitu, odnosno na oglas za slobodno mjesto sudaca Županijskog suda u Osijeku (oglasi objavljeni u „Narodnim novinama“ broj 57/17 od 16. lipnja 2017.), a nisu iz redova sudaca, da pristupe pisanoj provjeri znanja, koja će se održati dana 27. veljače 2018. u 8,30 sati, u prostorijama Državnog sudbenog vijeća, Zagreb, Ulica grada Vukovara 49/IV.

108. sjednica Državnog sudbenog vijeća

108. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u petak 9. veljače 2018., s početkom u 9,00 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

107. sjednica Državnog sudbenog vijeća

107. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u četvrtak 8. veljače 2018., s početkom u 9,00 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Priopćenje se daje radi pravilnog i potpunog informiranja javnosti povodom medijskih izvješća i napisa o radu DSV-a u postupku imenovanja sudaca Općinskog suda u Zadru.

Državno sudbeno vijeće je u ovom imenovanju, kao i prilikom svih drugih odluka o imenovanju sudaca cijenilo sve okolnosti o kojima ovisi imenovanje kandidata na mjesto suca, između čega cijeni i ocjenjuje mišljenje i ocjenu nadležnog sudačkog vijeća, ali i one podatke na temelju kojih bi se to mišljenje moralo temeljiti.

Imenovani kandidat Iva Lovrin imala je također podršku sudačkog vijeća jer je imala jedan glas manje od kandidata koji je bio treći po dobivenim glasovima.

Podaci o njenom radu kao savjetnika na sudu na koji se imenuje i poslovi koje obavlja bili su jamstvo i razlog zbog kojeg je toj kandidatkinji dana prednost pred kandidatima - sudskim savjetnicima Županijskog suda u Zadru koji, suprotno podacima iznesenim u javnosti, niti približno ne ispunjavaju kriterije učinkovitosti utemeljene na Okvirnim mjerilima.

Ovo Vijeće kao kolektivno tijelo nije ni u ovom slučaju, niti u jednom do sada, a niti će se u budućnosti rukovoditi razlozima izvan onih propisanih zakonom. Stoga osobine, funkcije, položaj i kvalitete članova obitelji kandidata pri tome nemaju nikakvu ulogu. To ne mijenja niti okolnost ako je pojedini član Vijeća izjavio da se pored zakonom propisanih i objektivnih kriterija i time rukovodio u glasovanju o kandidatima.

U ovom slučaju ovo Vijeće neće davati dodatne podatke, osim ovlaštenim tijelima u zakonom propisanom postupku.

Zagreb, 23. siječnja 2009. g.