DRŽAVNO SUDBENO VIJEĆE / Novosti / PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Right menu

Zadnje vijesti

121. sjednica Državnog sudbenog vijeća

121. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u četvrtak 17. svibnja 2018., s početkom u 9,00 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

Svečana prisega

Svečana prisega novoimenovanih sutkinja Županijskog suda u Osijeku održat će se u četvrtak, 17. svibnja 2018., u 11,30 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, Zagreb, Ulica grada Vukovara 49/IV.

Termin razgovora s kandidatima za predsjednika Županijskog suda u Splitu

Razgovor s kandidatima za predsjednika Županijskog suda u Splitu održat će se u četvrtak, 17. svibnja 2018., u prostorijama Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

119. sjednica Državnog sudbenog vijeća

119. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u petak 11. svibnja 2018., s početkom u 9,00 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV

118. sjednica Državnog sudbenog vijeća

118. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u četvrtak 10. svibnja 2018., s početkom u 10,00 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Priopćenje se daje radi pravilnog i potpunog informiranja javnosti povodom medijskih izvješća i napisa o radu DSV-a u postupku imenovanja sudaca Općinskog suda u Zadru.

Državno sudbeno vijeće je u ovom imenovanju, kao i prilikom svih drugih odluka o imenovanju sudaca cijenilo sve okolnosti o kojima ovisi imenovanje kandidata na mjesto suca, između čega cijeni i ocjenjuje mišljenje i ocjenu nadležnog sudačkog vijeća, ali i one podatke na temelju kojih bi se to mišljenje moralo temeljiti.

Imenovani kandidat Iva Lovrin imala je također podršku sudačkog vijeća jer je imala jedan glas manje od kandidata koji je bio treći po dobivenim glasovima.

Podaci o njenom radu kao savjetnika na sudu na koji se imenuje i poslovi koje obavlja bili su jamstvo i razlog zbog kojeg je toj kandidatkinji dana prednost pred kandidatima - sudskim savjetnicima Županijskog suda u Zadru koji, suprotno podacima iznesenim u javnosti, niti približno ne ispunjavaju kriterije učinkovitosti utemeljene na Okvirnim mjerilima.

Ovo Vijeće kao kolektivno tijelo nije ni u ovom slučaju, niti u jednom do sada, a niti će se u budućnosti rukovoditi razlozima izvan onih propisanih zakonom. Stoga osobine, funkcije, položaj i kvalitete članova obitelji kandidata pri tome nemaju nikakvu ulogu. To ne mijenja niti okolnost ako je pojedini član Vijeća izjavio da se pored zakonom propisanih i objektivnih kriterija i time rukovodio u glasovanju o kandidatima.

U ovom slučaju ovo Vijeće neće davati dodatne podatke, osim ovlaštenim tijelima u zakonom propisanom postupku.

Zagreb, 23. siječnja 2009. g.