DRŽAVNO SUDBENO VIJEĆE / Novosti / PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Right menu

Zadnje vijesti

137. sjednica Državnog sudbenog vijeća

137. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u četvrtak i petak, 25. i 26. listopada 2018., s početkom u 9,00 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

Termin razgovora s kandidatima za suca Trgovačkog suda u Pazinu

Razgovori s kandidatima za suca Trgovačkog suda u Pazinu (oglas objavljen u „Narodnim novinama“ broj 122/16) održat će se u petak, 26. listopada 2018., u prostorijama DSV-a, Ulica grada Vukovara 49/4, Zagreb.

Poslovnik o radu kandidacijskih odbora

Na temelju odredbe članka 8. stavka 2. Zakona o Državnom sudbenom vijeću („Narodne novine“, broj 116/10, 57/11, 130/11, 13/13, 28/13, 82/15 i 67/18 - dalje: ZDSV), Povjerenstvo za izbor članova Državnog sudbenog vijeća (dalje: Povjerenstvo), 24. rujna 2018. donosi:

136. sjednica Državnog sudbenog vijeća

136. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u četvrtak 11. listopada 2018., s početkom u 9,00 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

Poziv za pristup psihološkom testiranju

Pozivaju se kandidati prijavljeni za oglašena slobodna mjesta sudaca Općinskog suda u Dubrovniku, Općinskog suda u Varaždinu, Trgovačkog suda Splitu i Trgovačkog suda u Zagrebu (oglasi objavljeni u „Narodnim novinama“ broj 54/18), na psihološko testiranje, koje će se održati u prostorijama Doma zdravlja Zapad, Zagreb, Prilaz baruna Filipovića 11, III. kat (medicina rada).

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Odlukom Državnog sudbenog vijeća na 21. sjednici održanoj 13. listopada 2011. nije imenovan predsjednik Prekršajnog suda u Županji s obzirom da niti jedan od prijavljenih kandidata ne zadovoljava uvjete za imenovanje pa će se sukladno članku 84.stavak 3.ZDSV-u ponoviti postupak imenovanja za predsjednika Prekršajnog suda u Županji.

Naime, predsjednik Prekršajnog suda u Županji obavlja i sudačku dužnost budući taj sud ima ukupno tri suca, pa je pri ocjeni kandidata uzet u obzir i njihov radni učinak. Oba kandidata ostvaruju radni učinak znatno niži od propisanog te nisu znali prepoznati razloge takvog stanja, niti su predložili konkretne mjere kako bi se ta učinkovitost povećala. Po ocjeni vijeća, niti u razgovoru, niti u Programima rada kandidati nisu pokazali potrebne organizacijske sposobnosti za pravodobno i uredno obavljanje poslova na sudu.

PREDSJEDNIK DSV

Ranko Marijan