DRŽAVNO SUDBENO VIJEĆE / Novosti / PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Right menu

Zadnje vijesti

106. sjednica Državnog sudbenog vijeća

106. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u četvrtak 18. siječnja 2018., s početkom u 10,00 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

104. sjednica Državnog sudbenog vijeća

104. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u četvrtak 21. prosinca 2017., s početkom u 9,00 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

Svečana prisega

Svečana prisega novoimenovanih sudaca Županijskog suda u Varaždinu, Županijskog suda u Vukovaru i Županijskog suda u Zagrebu održat će se u petak, 22. prosinca 2017., u 10,00 sati, dvorana Vidikovac, VII/706, Zagreb, Ulica grada Vukovara 49/IV.

Termini razgovora s kandidatima za predsjednika Županijskog suda u Osijeku i predsjednika Općinskog suda u Splitu

Razgovor s kandidatima za predsjednika Županijskog suda u Osijeku i predsjednika Općinskog suda u Splitu održat će se u četvrtak, 21. prosinca 2017., u prostorijama Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

102. sjednica Državnog sudbenog vijeća

102. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u srijedu, četvrtak i petak, 29. i 30. studenog te 1. prosinca 2017., s početkom u 8,30 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Odlukom Državnog sudbenog vijeća na 21. sjednici održanoj 13. listopada 2011. nije imenovan predsjednik Prekršajnog suda u Županji s obzirom da niti jedan od prijavljenih kandidata ne zadovoljava uvjete za imenovanje pa će se sukladno članku 84.stavak 3.ZDSV-u ponoviti postupak imenovanja za predsjednika Prekršajnog suda u Županji.

Naime, predsjednik Prekršajnog suda u Županji obavlja i sudačku dužnost budući taj sud ima ukupno tri suca, pa je pri ocjeni kandidata uzet u obzir i njihov radni učinak. Oba kandidata ostvaruju radni učinak znatno niži od propisanog te nisu znali prepoznati razloge takvog stanja, niti su predložili konkretne mjere kako bi se ta učinkovitost povećala. Po ocjeni vijeća, niti u razgovoru, niti u Programima rada kandidati nisu pokazali potrebne organizacijske sposobnosti za pravodobno i uredno obavljanje poslova na sudu.

PREDSJEDNIK DSV

Ranko Marijan