DRŽAVNO SUDBENO VIJEĆE / Novosti / PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Right menu

Zadnje vijesti

117. sjednica Državnog sudbenog vijeća

117. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u četvrtak 19. travnja 2018., s početkom u 9,00 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

Termini razgovora s kandidatima za suce Županijskog suda u Osijeku

Razgovori s kandidatima za suce Županijskog suda u Osijeku (oglas objavljen u „Narodnim novinama“ broj 57 od 16. lipnja 2017.) održat će se u četvrtak, 19. travnja 2018., u prostorijama DSV-a, Ulica grada Vukovara 49/4, Zagreb.

116. sjednica Državnog sudbenog vijeća

116. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u petak 13. travnja 2018., s početkom u 9,00 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV

115. sjednica Državnog sudbenog vijeća

115. sjednica Državnog sudbenog vijeća održat će se u četvrtak 12. travnja 2018., s početkom u 9,00 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 49/IV.

Svečana prisega

Svečana prisega novoimenovanog suca Vrhovnog suda Republike Hrvatske i sutkinje Županijskog suda u Splitu održat će se u petak, 13. travnja 2018., u 10,30 sati, u dvorani Državnog sudbenog vijeća, Zagreb, Ulica grada Vukovara 49/IV.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Odlukom Državnog sudbenog vijeća na 21. sjednici održanoj 13. listopada 2011. nije imenovan predsjednik Prekršajnog suda u Županji s obzirom da niti jedan od prijavljenih kandidata ne zadovoljava uvjete za imenovanje pa će se sukladno članku 84.stavak 3.ZDSV-u ponoviti postupak imenovanja za predsjednika Prekršajnog suda u Županji.

Naime, predsjednik Prekršajnog suda u Županji obavlja i sudačku dužnost budući taj sud ima ukupno tri suca, pa je pri ocjeni kandidata uzet u obzir i njihov radni učinak. Oba kandidata ostvaruju radni učinak znatno niži od propisanog te nisu znali prepoznati razloge takvog stanja, niti su predložili konkretne mjere kako bi se ta učinkovitost povećala. Po ocjeni vijeća, niti u razgovoru, niti u Programima rada kandidati nisu pokazali potrebne organizacijske sposobnosti za pravodobno i uredno obavljanje poslova na sudu.

PREDSJEDNIK DSV

Ranko Marijan